Me

Vastuullisuusteot edistävät terveyttä

Kumppaniassa on käynnissä vuoden 2021 hiilijalanjäljen laskenta ja samalla edistämme päästövähennystavoitteitamme. Haluamme olla rakentamassa terveempää tulevaisuutta, ja myös vastuullisuusteot ovat osa tätä. 

Tänään, huhtikuun 7. päivänä, vietetään maailman terveyspäivää ja vuoden 2022 teemana on ”meidän maailma, meidän terveys”. Tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta ilmastokriisin vaikutuksista ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. WHO:n teemapäivän sivuilla todetaankin, että ”ilmastokriisi on myös terveyskriisi”.

THL:n sivuilla Suomessa haitallisiksi ilmastonmuutoksen terveysvaikutuksiksi on listattu etenkin helteistä aiheutuvat terveyshaitat, vesivälitteiset epidemiat, vektorivälitteiset infektiosairaudet, liukastumistapaturmat ja rakennusten kosteusvaurioihin liittyvät sisäilmaongelmat. Näiden lisäksi on nostettu esiin myös muun muassa kasvava siitepölylle altistuminen, uudet eläin- ja kasvilajit sekä yleistyvät metsäpalot ja sään ääri-ilmiöt. Maailmanlaajuisesti vaikutukset terveyteen ovat suuremmat kuin Suomessa.

WHO:n teemapäivän sivuilla todetaankin, että ”ilmastokriisi on myös terveyskriisi”.

Pyöräilemällä hyvinvointia itselle ja ympäristölle 

Vastuullisuusteot voivat olla joskus pieniä. Kumppaniassa suurimmat päästöt tulevat liikkumisesta. Siksi olemme kiinnittäneet huomiomme siihen, mitä voimme asialle tehdä ja miten vähentää päästöjä kilometri kerrallaan. 

Huhtikuun aikana meillä lanseerataan työsuhdepyöräetu, jonka tarkoituksena on edistää päästötavoitteitamme, mutta samalla myös lisätä työntekijöiden hyvinvointia.

Huhtikuun aikana meillä lanseerataan työsuhdepyöräetu, jonka tarkoituksena on edistää päästötavoitteitamme, mutta samalla myös lisätä työntekijöiden hyvinvointia. Viime syksynä kannustimme pyöräilyyn jo kilometrikisan muodossa. Siinä pyöräilyn lisäksi hyvinvointikilometrejä kerättiin kävelemällä tai juoksemalla. Matkaa taitettiin niin tutuilla lähipoluilla kuin pohjoisen maisemissa. Kolmen kuukauden aikana keräsimme yhteensä yli 2000 kilometriä! 

Kisasta jaettiin kannustavia palkintoja niin osallistumisesta kisaan kuin myös eniten kilometrejä keränneelle. Leikkimielisen kisan tarkoituksena oli lisätä hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä, mutta myös toimia käytännön kokeiluna kestävämpään liikuntaan ja liikkumisesta aiheutuvien päästöjen vähentämiseen. Nyt työsuhdepyöräedun avulla haluamme jatkaa tätä. 

Rakennetaan yhdessä terveempää tulevaisuutta – ota yhteyttä, jos aihe kiinnostaa! 

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.