Yleinen

Poikkeustilassa etäisyys yhdistää 

Maailma meni sekaisin äärimmäisen nopeasti. Saimme kylään vieraan, jota kukaan ei tuntenut entuudestaan. Moukkamaisesti käyttäytyvä tunkeutuu sisään vihollisena ja kylvää kulkiessaan kurjuutta, vihaa, pelkoa, surua ja jatkuvaa huolestuneisuutta. Päästäksemme eroon  kutsumattomasta  vieraasta  meidän on yhteisenä rintamana sovittava, että toimimme annettujen ohjeiden mukaan. Yhdessä toimimalla saavutamme tavoitteen nopeammin.  

Huolehditaan jokainen osaltamme, että toimimme ohjeiden mukaan vastuullisesti .

Kukaan ei tiedä kauanko poikkeustila jatkuu. Tiedämme, että muutamassa viikossa tämä ei ole ohi. Epidemian huippu on vasta tulossa. Eristäytyneessä tilassa ihmismielen synkimmät puolet voivat nousta esiin. Huoli terveydestä, taloudesta, läheisistä ja kyvystä nähdä elämää pitkälle madaltaa kynnystä negatiiviselle ajattelulle. On tärkeää, että löydämme päivittäin asiat, jotka ovat hyvin. 

On tärkeää, että elämme poikkeuksellista aikaa omien voimavarojemme  ja kykyjemme mukaan. Kuunnellaan omaa ja läheisten fiilistä. Koitetaan havaita tunnetiloja ja vaikuttaa niihin ennakoivasti. Päivittäisenä tavoitteena voi olla hyvän olon maksimointi omassa ja läheisten elämässä – juuri nyt, tässä ja tänään. Tehdään arjen pienistä asioista  merkityksellisiä  ja opetellaan tekemään arjesta juhlaa. 

Olen saanut ihania puhelinsoittoja, viestejä, etähaleja ja tsemppauksia yllättäviltäkin tahoilta. Päivittäin ihastelen sosiaalisen median ryhmissä ihmisten halua auttaa toinen toisiaan. Iloitsen myös poliittisten puolueiden yhtenäisestä linjasta ja toivon sen kestävän yli epidemian. Nyt ei ole aika kisailla eikä aloittaa vaalityötä. Nyt ei ole aika vastakkainasettelulle, vaan tukemiselle ja ratkaisujen etsimiselle. 

Yhtenä aamuna tirautin itkut katsellessani  Vincitin videota. Työyhteisö kajautti ilmoille Finlandian. Etänä, ja silti yhdessä. Kyllä tämä liikuttelee tunnetta. On tärkeää voida luottaa siihen, että kaikki tekevät voitavansa ja edesauttavat selviytymistä. Minä luotan sinuun ja toivon, että sinä luotat minuun. Me selviämme, usko pois! 

Poikkeustilanteessa viestinnän rooli korostuu entisestään. Lue lisää Leenan kirjoituksesta

Pian kirjoitus on julkaistu editoituna Kankaanpään Seudussa maanantaina 30.3.2020.

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.