Me

Kumppanian Jenna on tiedonjanoinen generalisti

Projektipäällikkö Jenna Kainulaisen asenteesta kertoo niin hänen työhönsä kuin muuhunkin elämään kuuluva ohjenuora: jos jotain ei osaa, se opetellaan. Jenna luotsaa projektit hyvällä flow’lla tunnollisesti ja aikataulussa maaliin. 

Suomen kielen ja kirjallisuuden maisteriohjelmassa filosofian maisteriksi kouluttautunut Jenna rakastaa sanoja ja erityisesti niiden asettelua. Sitä, miten erilaiset sanavalinnat ja viestit kätkevät sisälleen mitä erilaisimpia merkityksiä. 

Viestien muotoilulla on erityisesti nyt todella tärkeä merkitys, kun töitä tehdään monilla aloilla pääasiassa sähköisesti.

– Maailmassa on loputon määrä sanoja, ja on kiehtovaa, miten sanavalinnoilla välitetään tunnetiloja. Yksinkertaisimmillaan viestintä onkin sanojen valintaa. Viestien muotoilulla on erityisesti nyt todella tärkeä merkitys, kun töitä tehdään monilla aloilla pääasiassa sähköisesti, Jenna selventää. 

Jennan osaamisen keskiössä on projektijohtaminen, ja hän myös nauttii siitä valtavasti. Selkeyttä ja konkreettista tekemisen meininkiä arvostavana projektipäällikkönä hän johtaa samanaikaisesti useita erilaisia projekteja vaihe vaiheelta kohti maalia. 

Käytännönläheinen tekijä

Lehtien tuottaminen on omanlainen kokonaisuutensa, joka luonnistuu Jennalta useiden toteutuneiden lehtiprojektien ansiosta mallikkaasti. Hän on tuottanut jo muun muassa kaupunki- ja asiakaslehtiä sekä ohjeistavia oppaita. 

– Lehtiprojektit vaativat tuottajalta muun muassa aikataulutusta, töiden jakamista, suunnitelmallisuutta, koordinointia, oikolukua ja sisältöjen editointia. Projekti projektilta kehityn tuottajana lisää. Koen olevani viestijänä generalisti, ja tykkään siitä, että projektijohtamisessa pääsen hyödyntämään nykyisiä taitojani sekä jatkuvasti oppimaan uutta. 

Jennan asiantuntijuudesta hyötyvätkin parhaiten projektit, joissa tarvitaan tekemisen meininkiä ja laajojen kokonaisuuksien hallintaa. Projektipäällikkönä Jenna on itsenäinen työstäjä, mutta hän myös innostuu ja inspiroituu yhdessä tiimin kanssa ideoinnista valtavasti.  

Jennan asiantuntijuudesta hyötyvätkin parhaiten projektit, joissa tarvitaan tekemisen meininkiä ja laajojen kokonaisuuksien hallintaa.

Arjen tuki asiakkaille

Jenna on työssään paljon yhteyksissä asiakkaisiin ja kokee roolissaan tärkeänä erityisesti rauhan ja luottamuksen välittämisen. Entisenä yrittäjänä hän löytää ratkaisut vaikeisiinkin tilanteisiin. Hänelle tärkeää on, että töitä tehdään hyvällä sykkeellä ja ilolla yhteistyössä – niin työkavereiden kuin asiakkaiden kanssa.  

– Toimin arkea helpottavana elementtinä asiakkaalle. Haluan luoda asiakkaalle tunteen, että hän voi luottaa asioiden hoituvan. Minua on luonnehdittu helposti lähestyttäväksi ihmiseksi, ja siksi koen, että myös asiakkaiden on helppo asioida kanssani.  

Aikatauluja arvostava Jenna painottaa suunnitelmallisuuden merkitystä viestinnässä. Viestintä saa herättää tunteita ja olla rohkeaa, mutta sen pitää olla ennen kaikkea hyvällä maulla tehtyä. 

– Viestinnällä pitää erottua, mutta ei minkään kustannuksella. Tärkeintä viestinnän suunnittelussa ja toteuttamisessa on tarkoituksenmukaisuus ja panostaminen sellaisiin asioihin, jotka ovat organisaatiolle oikeasti merkityksellisiä. Ei pidä tehdä asioita vain, koska joku muukin tekee, linjaa Jenna. 

Jennan supervoima-alueet

  • projektijohtaminen 
  • lehtien tuottaminen 
  • sisällöntuotanto 
  • editointi ja kielenhuolto 

Jennan tapa kohdata ihmisiä ja asioita tekee pilvisestäkin päivästä aurinkoisen. Hän on reilu tiimipelaaja ja ryhmähengen rakentaja, joka menee kuin tuulta päin aina uusia juttuja kohti.

–Kumppikset 

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.