Me

Projektipäällikkö Johanna innostuu markkinointiviestinnän kehittämisestä ja suunnittelusta

Kauppatieteiden maisteri Johanna Luotolinna on markkinoinnin, myynnin ja strategisen kehittämisen ammattilainen – unohtamatta vahvaa ja monipuolista kokemusta myös viestinnän tehtävistä. Kun tehtävään lisätään vielä teknistä näkökulmaa, ei Johannaa pidättele mikään. 

Ennen Kumppaniaa Johanna on työskennellyt muun muassa akateemisessa yliopistomaailmassa, kansainvälisessä viestintäalan yrityksessä sekä Kankaanpään kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkönä. Kansainvälisten markkinoiden lisäksi hänellä on siis vahvaa toimialaosaamista kuntapuolelta, kuin myös yhdistyskentältä ja start up -yritysten maailmasta. 

– Kokemusta on sisällöntuotannosta aina viestintästrategioiden suunnitteluun, sosiaaliseen mediaan ja kriisiviestintään. Tunnen omakseni myös verkkosivukokonaisuuksien suunnittelun ja rakentamisen, Johanna summaa.  

Tekoälyä viestintään 

Työssään Johanna haluaa olla mukana kehittämässä ja suunnittelemassa uutta. Verkkosivutuotanto ja siihen liittyvien kokonaisuuksien suunnittelu on Johannalle erityisen mieluista. Omimmillaan hän on, kun tehtävään liittyy pieni tekninen kulma. 

– Palvelua rakennettaessa luodaan itse asiassa organisaatiolle oma media eli viestintäalusta, jonka avulla voi kertoa omasta tekemisestään ja omista näkökulmistaan. Sivusto on vahva kivijalka organisaation viestinnälle ja markkinoille, Johanna muistuttaa. 

Jakamalla verkkosivuille tuotettua sisältöä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja markkinointikampanjoissa voi viestilleen saavuttaa mahdollisimman hyvän näkyvyyden. 

 

Johanna haluaa korostaa asiakkaille, että verkkosivuille tuotettavaa sisältöä kannattaa aina hyödyntää myös muissa viestintäkanavissa.  

– Jakamalla verkkosivuille tuotettua sisältöä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja markkinointikampanjoissa voi viestilleen saavuttaa mahdollisimman hyvän näkyvyyden. 

Myös tekoälyyn liittyvät asiat kiinnostavat Johannaa. Hän uskoo, että tulevaisuudessa verkkosivujen tekemisessä ja viestinnässä ylipäänsä hyödynnetään entistä enemmän tekoälyä. 

– Tulemme näkemään vaikuttavia kehitysaskeleita, joissa täytyy pysyä mukana. Tulee uusia työkaluja osaksi jokapäiväistä viestinnän tekemistä. Joudumme ehkä matkan varrella muuttamaan ajatuksia viestinnän osaamisen perustehtävistä, mikä tulee varmasti muokkaamaan viestinnän asiantuntijuuden ydintä, Johanna pohtii.

Viestinnällä vaikutuksia kokonaisuuteen 

Johanna heittäytyy rohkeasti erilaisiin projekteihin, joissa hän tarjoaa mielellään omaa osaamistaan ja näkemyksiään yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. 

– Eri organisaatioiden ja toimialojen näkeminen ja ymmärtäminen rikastuttavat omaa osaamista. Siinä saa aina uutta näkökulmaa muuhunkin tekemiseen, Johanna tuumaa. 

Asiakkaille Johanna haluaa tarjota viestinnän kokonaisnäkemystä ja apuja saada asiakkaan oma ääni kuuluviin.  

Viestinnän tavoitteelliseen tekemiseen tulisi aina panostaa ja sitä tulisi tehdä suunnitelmallisesti. Haluankin perehtyä huolella asiakkaan toimintaan ja toimialaan, jotta pystyn ymmärtämään sen ympäristön, johon viestinnällä halutaan vaikuttaa. Se myös tuo työhön merkityksellisyyttä, kun näkee panostusten todelliset vaikutukset. 

Asiakkaille Johanna haluaa tarjota viestinnän kokonaisnäkemystä ja apuja saada asiakkaan oma ääni kuuluviin.  

 

Työssään Johanna pitää vahvuutenaan projektinhallintaa ja kykyä organisoida töitä, aikatauluja ja ihmisiä. 

– Toisaalta tarvitaan kykyä kertoa ja sanoittaa asioita kohdeyleisölle ymmärrettävään muotoon unohtamatta pientä luovuuden siementä. Näkisin, että minulla on hyvä ote näihin kaikkiin asioihin. 

Kumppaniassa työskentelyssä Johanna nauttii omaehtoisesta tekemisestä, jota värittää tiimityöskentely sekä Teamsissä että kasvokkain. 

– Arvostan mahdollisuutta tehdä töitä itseäni johtaen ja itsenäisesti työskennellen. Kumppaniassa työ joustaa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, ja kollegiaalinen tuki on kullanarvoista. Apua saa, jos työkuorma tuntuu kasvavan liian suureksi, Johanna kiittelee. 

Johannan supervoima-alueet 

  • myynti ja markkinointi 
  • projektinhallinta 
  • verkkosivukokonaisuudet 
  • viestinnän ja markkinoinnin suunnittelu 
  • kuntasektorin toiminta 
  • start up -yritysmaailma

Johannalla ei mene sormi suuhun tiukoissakaan paikoissa. Raudanluja ammattitaito ja kokemuksen tuoma varmuus näkyvät kaikessa tekemisessä – etenkin ongelmanratkaisutilanteissa. Johannan kanssa tiimityöskentely on mutkatonta ja joustavaa, ja kaikki hoituu takuulla ajoissa ja varmasti maaliin. Johannalla on kyky solahtaa luontevasti eri tiimeihin ja hänen kanssaan pääsee helposti samalle aaltopituudelle. Hän kuuntelee, kysyy ja haastaa sekä kunnioittaa jokaisen näkökulmia, joista muodostuu selkeitä ja järkeviä kokonaisuuksia. – Kumppikset

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.