Twello+, Yleinen

Älykello ranteessa kohti hyvää oloa

Oura on antanut poskettoman huonoja tuloksia jo viikkokausia. Älykello huomauttelee, että unenlaatu on heikolla tasolla. Kesken työpäivän kello kyselee, että nukunko. Mitä ihmettä, en minä työpöytäni äärellä nuku. Tarkempi tutkailu osoittaa, että sydämen syke on jo tovin ollut vinksallaan. Poikkeusoloissa poikkeuksellisia tuloksia.  

Oman kehon tarkkailu on trendikästä. Elintavat ja aktiivisuus ovat päivittäisen tarkkailun alla. Miten nukun, liikun, voin ja palaudun? Älyteknologia kulkee mukana sormessa ja ranteessa. Data kerääntyy omaan tietokantaan päivittäin ja viikkojen vertailu sujuu kätevästi. Data on kuitenkin vain dataa. Sinällään merkityksetöntä. Arvokkaaksi se muuttuu, kun se analysoidaan. 

Haluamme kattavaa tietoa, ketteryyttä ja helppoa vertailua arkisissa palveluissamme – miksemme siis myös silloin, kun kyseessä on ainokainen elämämme ja sen laatua vahvistava terveys? 

Ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Oma terveys ja hyvinvointi ovat sattuman ja hyvän onnen sävyttämä tuuripeli, jossa rulettia käyvät geeniperimä, elintavat ja elinympäristö. Perimälle emme mahda mitään ja ympäristötekijöihinkin on suhteellisen vaikea vaikuttaa. Elintapoihin ja arjen valintoihin meillä jokaisella on täysi valta. Niitä valintoja me teemme itse.  

Muistutuksia älylaitteilta

Toivon, että sairauksien hoidosta siirryttäisiin enemmän ennaltaehkäisevään työhön. Silloin keskiöön nousee yksilön rooli terveytensä ohjaajanaMiten minä voisin itse omalla toiminnallani edistää omaa hyvinvointiani, ehkäistä sairauksia ja pysyä terveenä?  

Juuri nyt, kun elämme erilaista arkea ilman opittuja rutiineja, toivoisin, että älykello ja muut älylaitteet antaisivat minulle muistutuksia toimenpiteistä, jotka vaikuttaisivat positiivisesti omiin tuloksiini. Arkipäiväisiä ohjeita ja vinkkejä oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen sekä edistämiseen. Muistutuksia jo tiedossa olevaan ja havahduttaisi toimimaan poikkeuksellisiin tuloksiin. Saattaa olla, etteivät kaikki kaipaa moisia hömpötyksiä ja arjen hyvät teot saattavat sujumuistuttamattakin.  

Miksi emme kuitenkin hyödyntäisi maksimaalisesti teknologiaa, josta isossa kuvassa hyötyy niin yksilö, yhteiskunta kuin terveysalan ammattilaisetkin. Kun tieto sormesta ja ranteestani siirtyy terveysalan ammattilaisille, voidaan puhua aidosti ennaltaehkäisystä. Poikkeuksiin päästään kiinni ajoissa ennen kuin oire kiusaa suuremmin. Silloin datalla on merkitys, josta syntyy mittaamattoman suurta arvoa.  

Pidäthän itsestä huolta nyt ja tulevina kuukausina. Älyllä – omalla tai teknologian.  

Uskomme, että oikeanlainen tieto tuottaa hyviä tekoja. Kysy lisää 

Kirjoitus on julkaistu Kankaanpään Seudussa 25.5.2020.

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.