Me, Twello+

Kymmenen ensimmäistä vuotta

Kumppania on tarina intohimosta, merkittävistä kohtaamisista ja kumppanuudesta. Unelmat eivät tapahdu. Ne tehdään.

Kumppanian tarina alkoi jo vuonna 2006, mutta yhtiö perustettiin vuonna 2008. Se syntyi tekemisen palosta ja intohimoisista persoonista sekä rakkaudesta asiakaslehtiin.

Syksyllä Wall Streetillä sitten romahti. Nokia sukelsi, ja Suomen työllisyys kääntyi laskuun. Satakunnan Kansan sivut kertoivat karua kieltä taloudesta, mutta yhdessä haastattelussa nuoret naiset olivat intoa piukassa kuin ilmapallot. Emme pelänneet mitään. Toimittajalle sanoimme, että jos taantuma iskee meihin, me investoimme kehitykseen. Ja niin me totisesti teimme.

Suo, kuokka ja Jussi -tunnelmissa raivattiin uutta ja tutustuttiin sisuun.

Vuosikausia maailmantalous oli todella taantumassa. Ensin romahti kuntatalous. Sitten heikkenivät yritysten odotukset. Viimeisenä loppuivat EU:n rahoittamat hankkeet. Uimme vastavirtaan, vaikka osuuksia meidänkin kakustamme mureni kaiken aikaa. Kasvoimme ja kehityimme. Parhaimmillaan meitä oli 16 ja valtavasti neliömetrejä – kahdessa kerroksessa.

Taantuma jatkui. Monilta asiakkailta loppuivat rahat. Osa meni konkurssiin, lähes kaikki leikkasivat viestinnästä. Asiakaslehtien julkaiseminen käytännössä loppui. Suo, kuokka ja Jussi -tunnelmissa raivattiin uutta ja tutustuttiin sisuun. Opimme ensimmäisten joukossa, miten asiakaslehdistä tutut tarinat ja inspiraatiot siirtyvät älypuhelimiin ja someen.

Suomen talous junnasi, ja meillä alkoi muutosviestinnän käytännön koulu. Punnerrettiin niin, että välillä miltei oksetti. Etsimme hiljaisia signaaleja, intohimoa ja verkostoa sekä sparrasimme osaajista asiantuntijoita. Hämmensimme strategiakeittoa, johon kiivaasti etsimme uutta reseptiä. Kokeilimme eri makuja: osa maistui pahalle. Olemme kokemusasiantuntijoita siinä, mitä tulee yrityskulttuurin ja työpäiväkokemuksen kehittämiseen. Tiedämme, miten voi toipua ja kuntoutua, kun oikein sattuu tai mikään ei tunnu miltään.

Olemme kokemusasiantuntijoita, mitä tulee yrityskulttuurin ja työpäiväkokemuksen kehittämiseen.

Sitten tilanne maailmalla alkoi kirkastua ja luottamus meidän osaamiseemme vahvistui. Pääsimme mukaan Kasvu Openiin ja Sitran Tulevaisuuden työpaikat -hankkeeseen. Saimme Tekesiltä rahoitusta 100 000 euron arvoiseen Twello+:n kehittämishankkeeseen. Se tekee terveyden ja hyvinvoinnin lisäämisen mahdolliseksi kaikille organisaatioille.

Nauru palasi toimistoon. Tällä hetkellä päivämme kuluvat digitalisaation edelläkävijöiden ja terveystoimialaa kehittävien organisaatioiden parissa. Kasvuvauhti on taas hurja. Edellisestä kasvusta on opittu paljon, ja nyt ei tehdä samoja virheitä. Tehdään varmasti uusia, mutta tällä hetkellä tuntuu hyvältä. Ihan kuin hengittäisi palleasta asti. On tuhannen taalan paikka näyttää, miten onnellisessa organisaatiossa itseohjautuvat ja kehityksen nälkäiset asiantuntijat, joilla on sydäntä ja osaamista, pääsevät lentoon. Mitä kaikkea se voikaan tarkoittaa meidän asiakkaillemme – se kortti kannattaa katsoa. Kohti seuraavaa vuosikymmentä.

 

Kuva: Shutterstock

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.