Me

Kumppanian hallituksen jäsen Sari tuo työskentelyyn kirkkaita ajatuksia ja uusia näkökulmia

Sari Mäkitalo on pitkän linjan yrittäjä ja monipuolinen talousosaaja. Selkärepussaan hänellä on rutkasti kokemusta, taitoja ja tietämystä sekä yrittäjyydestä että yrityksen johtamisesta. Saadessaan kutsun liittyä osaksi Kumppanian hallitusta, hän vastasi myöntävästi hetkeäkään epäröimättä. 

Kumppanian hallituksen jäsenellä Sari Mäkitalolla on vuosikymmenten kokemus yrittäjyydestä, liiketalouden suunnittelusta ja hallitustyöskentelystä. 

Keväällä 2021 Sari sai kutsun liittyä Kumppanian hallitukseen kehittämään yrityksen liiketoimintaa ja tukemaan strategisissa valinnoissa. Jo tuolloin hän kiinnitti huomiota Kumppanian yrittäjäpersoonien haluun kehittyä ja kehittää. 

Minua innostivat nämä naiset: tämä erilaisten naisten yrittäjyys ja toki paikallisuuskin.

– Minua innostivat nämä naiset: tämä erilaisten naisten yrittäjyys ja toki paikallisuuskin. Oli todella helppoa vastata kutsuun myöntävästi, Sari naurahtaa. 

Hetkeäkään Sari ei ole katunut päätöstään. Hän on saanut huomata, että hallituksen yhteistyö on kehittynyt aina vain paremmaksi. 

– Ihan käsittämättömällä tavalla meillä on synkannut koko porukalla. Saadaan yhdessä aikaan hyviä asioita, Sari toteaa tyytyväisenä.  

Hedelmällistä hallitustyöskentelyä 

Sari on toiminut pitkään kahdessa perheyrityksessä: toimitusjohtajana maanrakennusalan Telamurska Oy:ssä ja osakkaana vesivahinkojen tutkimiseen, kuivaukseen ja saneeraukseen erikoistuneessa Tehokuivaus Oy:ssä. Vuonna 2019 Sari siirtyi Tehokuivauksen yrityskaupan myötä Polygon Finland Groupin tulosyksikön johtajaksi. 

Hallitusammattilaiseksi ja osaksi Hallituspartnerit-verkostoa Sari päätyi halusta jakaa tietojaan sekä taitojaan myös muille yrittäjille. Ulkopuolisena osaajana hän voi tarjota vaihtoehtoisia ajatuksia yrittäjille. 

Saria ajaa luontainen halu auttaa, olla mukana ja edistää asioita.

– Ulkopuolisina hallituslaisina kyseenalaistamme Teijon kanssa asioita, tuomme esiin mitä jos -ajattelua ja pohdimme, voisimmeko sittenkin lähteä eri suuntaan. Koko ajan mennään kuitenkin eteenpäin ja saadaan päätöksiä aikaan, Sari iloitsee. 

Saria ajaa luontainen halu auttaa, olla mukana ja edistää asioita. Hän on vuosien varrella tarjonnut apuaan ja tukeaan muun muassa toimimalla mentorina lukuisille yrittäjille. 

– Muiden auttaminen ja tukeminen antaa minulle paljon. Koen, että näin hallituksesta käsin auttaminen ja liiketoiminnallisten ratkaisujen etsiminen on erityisen hedelmällistä, Sari toteaa. 

Ideoita ja käytännönläheistä talousajattelua 

Kauppatieteiden maisterina ja tarmokkaana talousosaajana Sari tuo Kumppanian hallitustyöskentelyyn erityisesti suunnitelmallista talousajattelua. Nopeiden hoksottimiensa ansiosta hän osaa yhdistää vahvan talousymmärryksensä käytännönläheiseen ja ymmärrettävään ajatteluun. 

– Pohdin asioita etenkin lukujen kautta. Tuon kirkkaita ajatuksia ja uusia näkökulmia oikeastaan kaikkeen, missä on euron merkki mukana. 

Kauppatieteiden maisterina ja tarmokkaana talousosaajana Sari tuo Kumppanian hallitustyöskentelyyn erityisesti suunnitelmallista talousajattelua.

Kumppanian hallitustyöskentelystä Sarilla on pelkästään kehuttavaa. Kaikkien ajatusmaailmat osuvat hyvin yhteen ja yhteistyö on jouhevaa. Kokoukset ovat hyvin suunniteltuja ja valmisteltuja, ja käsiteltävissä asioissa ollaan heti sisällä. Välillä rönsytään ja ideoidaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

– Kumppanian hallitus pursuaa ideoita. On myös ollut hienoa huomata, miten nämä naiset ovat pistäneet tuulemaan, vaikka toimintatapojen muuttaminen on voinut aluksi tuntua pelottavalta ja raskaalta. 

Hallituksen kokousten aikana konkariyrittäjäkin löytää erilaisia näkökulmia asioihin ja oppii uutta. 

– En koe olevani millään tavalla pelkästään antava osapuoli, vaan molemmat saavat osakseen yhtä paljon hyvää. Kokouksesta saa aina lähteä virkistyneenä kotiin, Sari kiittelee. 

”Sari on nopea ja välkky yhdistämään talousymmärryksen käytännönläheiseen ja ymmärrettävään ajatteluun. Hän havaitsee, löytää ja summaa haasteet, epäkohdat ja korjaustarpeet – tai päinvastoin asiat, jotka ovat äärimmäisen hyvin.” 

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.