Asiakastarinat, Sisällöntuotanto ja julkaisut

Laaja julkaisu onnistuu, kun projektin kokonaisuus hallitaan – Suomen Uusyrityskeskukset ry

Pääsimme mukaan edistämään kestävän yritystoiminnan syntymistä Suomeen, kun Suomen Uusyrityskeskukset ry aloitti brändityönsä yhteydessä viestintäkanavien -ja materiaalien uudistamisen. Yrityksen Perustamisopas on hyödyllinen julkaisu, jota käytetään toiminnassa laajasti.

Kumppania valittiin suunnittelemaan ja toteuttamaan Perustamisopasta alkavalle yrittäjälle yhdessä asiakkaan tiimin kanssa. Opas käsittelee laajasti yrittäjyyden koko elinkaarta ja tarjoaa arvokasta tietoa myös kokeneelle yrittäjälle.

Yhteistyön alkuvaiheessa asiakas keräsi toimenpide-ehdotuksia kustannuksineen erilaisilta ja erikokoisilta toimijoilta.

Kun oli aika valita yhteistyökumppani Perustamisoppaan uudistamiseen, Kumppanian osaaminen erottui edukseen.

– Vahva julkaisuosaaminen tuli ilmi heti tarjousvaiheessa. Kumppanian kokonaisuudenhallinta oli omaa luokkaansa. Syntyi luottavainen tunne ja halu lähteä työstämään kokonaan uutta opasta Kumppanian kanssa, Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama valottaa yhteistyön taustoja.

Huolellinen konseptointi on onnistuneen julkaisun edellytys. Perustamisoppaan konsepti rakennettiin palvelumuotoilun ja työpajojen avulla. Asiakasdata ja mallilukija olivat kirkkaina mielessä kuvituksesta sisällöntuotantoon. Uudistamistyössä oli mukana Markkinointitoimisto Redland, joka suunnitteli uuden Uusyrityskeskus-ilmeen ja verkkosivut.

Suurissa projekteissa vältytään yllätyksiltä tuskin koskaan – ei tässäkään. Projekti kuitenkin pysyi annetuissa raameissa kokeneen projektipäällikkömme Ilonan luotsaamana.

Erityiskiitosta Kumppania sai projektin aikana laatusanoilla joustavaluotettava ja ketterä.

– Prosessi oli selkeä ja projektinhallinta ystävällisen tiukkaa. Kumppania teki projektin loppupäässä meille elintärkeitä joustoja tinkimättä lopputuloksen laadusta tai aikataulusta, Susanna Kallama kiittää.

Perustamisoppaan visuaalisen ilmeen loi Kumppanian luova AD Laura. Oppaan taitto, visuaaliset elementit ja Tiina Liuskan kuvitukset inspiroivat asiakasta kehittämään edelleen koko brändi-ilmettään. Julkaisu tehtiin kestämään aikaa: pienin päivityksin oppaan tietosisältö on ajankohtainen vuodesta toiseen.

– Huolellisesti tehty uudistus on paras investointi, josta on hyötyä vuosiksi eteenpäin. Oppaan kylkeen laadittu päivittäjän käsikirja helpottaa oppaan päivitystä myöhemmin, vaikka tiimi vaihtuisi. Tämä oli hieno projekti olla mukana – teimme suomalaisesta yrityskehittämisestä parempaa, iloitsee asiakasvastaavana projektissa toiminut Pia.

Kumppania <3 yrittäjyys. Isossa työssä palkitsevinta oli olla toteuttamassa näin laajaa ja yhteiskunnallisesti merkittävää opasta, joka tarjoaa yrittäjille arvokasta tietoa ja työkaluja.  

Arkistot

Uutiskirje

Kerromme kavereille, miten viestintä tekee elämästä parempaa.