Unohda pelkkä työpaikkailmoitus – 3 vinkkiä vaikuttavaan rekrytointiviestintään
1. Näe rekrytointiviestintä projektin sijaan jatkumona Sen sijaan, että rekrytointiviestintää tapahtuisi vain, kun työpaikkailmoitus on avoimena, kannattaa se nähdä osana päivittäistä viestintää. Aito työnantajamielikuva, mielenkiintoisilla sisällöillä rakennettu työnantajasivu verkossa ja hyvin viestityt henkilöstöedut ovat esimerkki rekrytointia edistävistä viestintäteoista. Sen sijaan, että rekrytointiviestintää …
Näin onnistut rekrytointiviestinnässä – kohderyhmät ja oikea sävy ratkaisevat
Rekrytoinnissa on tapahtunut täyskäännös: ennen työnhakijat kilpailivat työpaikoista, nykyään työnantajat kilpailevat osaajista. Suunnitelmallisella rekrytointiviestinnällä voi erottautua kilpailussa, jossa yhä useamman alan työnantajat mittelöivät toisiansa vastaan. Rekrytointi voi olla melkoinen haaste – etenkin, kun työmarkkinat ovat tiukat. Oikean kohderyhmän määrittely ja heidän puhuttelunsa …
Kilpailu osaajista käydään myös mielikuvilla
Uusien osaajien löytäminen käy jatkuvasti vaikeammaksi. Työvoimapula uhkaa kroonistua monella alalla, ja työntekijöiden etsimiseen valjastetaan kaikki keinot. Mainostemput, houkuttimet ja kaunopuheet eivät kuitenkaan auta, jos organisaation ytimessä homma ei toimi. Yrityksen ja organisaation paras vetovoima syntyy aitoudesta. Positiivisuudesta kumpuava hyvä ilmapiiri …
Onnistunut työnantajamielikuva houkuttelee parhaat asiantuntijat sotesektorillakin
Houkuttaako työnantajamielikuvasi osaajat luoksesi vai saatko haastatella vain riittävän hyviä osaajia? Positiivinen työnantajamielikuva on merkittävä etu rekrytoinnissa. Oli ala mikä hyvänsä, työnhakijat eivät enää valitse työpaikkaa yksistään palkan perusteella. Kun työn ja vapaa-ajan raja häilyy, työnhakijat toivovat työnantajalta taloudellisten etujen lisäksi enemmän …